Isometrisk tegning

Gitteret i Geogebra kan indstilles til isometriske tern. Det åbner mulighed for at tegne forskellige tegninger med 3D-effekt. Et nemt sted at starte er med at omsætte mellem rigtige centicubes og isometriske tegninger af dem. Herunder er foreslået forskellige aktiviteter med Geogebras isometriske gitter. I første video ses, hvordan gitteret sættes til (version: Geogebra Classic 5).

Sådan kommer du i gang med isometri i Geogebra


Sådan sætter du isometriske tern på tegnefladen.

Sådan tegner du en simpel figur.

Sådan "renser" du figuren for navne.

Sådan farver du hver enkelt side i hver sin farve.


Aktivitet 1: Tegn en kammerats centicubefigur


Først bruger du og en kammerat 5 min. på at bygge en mindre figur af centicubes. I bytter figur og tegner i Geogebra kammeratens figur fra mindst to vinkler. Husk evt. at farve i samme farver. Skal man fx farve en grøn centicube, kan det være godt, at farve siderne på den grønne centicube i forskellige grønne farver, så 3D-effekten bevares.


Aktivitet 2: Tegn en centicubefigur, som din kammerat skal bygge


Omvendte rækkefølge af aktivitet 1. Du og en makker tegner hver jeres komplicerede centicubefigur på isometriske tern i Geogebra. Derefter skal I bygge kammeratens figur med centicubes. Vær opmærksom på, at sådanne figurer kan tegnes således, at det faktisk er umuligt at være sikker på, hvordan figuren ser ud. Det kan give en udfordrende gætteleg.


Aktivitet 3: Føl og tegn


Der laves en ugennemsigtig pose med forskellige, små centicubefigurer. Eleverne trækker hver én og må kun føle på figuren og ikke se den. Evt. kan aftales at de kun må føle 1 eller 2 gange på den. Derefter skal de tegne figuren på de isometriske tern i Geogebra. Her vendes det visuelle til det taktile, hvilket giver lidt variation i læringsstilen.


Aktivitet 4: Lav "På den anden side af muren"-øvelsen


Øvelsen er beskrevet uddybet her.


Under dette emne skal øvelsen laves således, at der til enhver til tegnes på isometriske tern i Geogebra.Til videre arbejde af sværere karakter henvises til forløbet her om Illusioner.