Geogebra Tegn & Gæt

I 8.klasse fandt vi en sjov måde at komme hurtigt gennem en praktisk og teoretisk repetition af de plangeometriske begreber. Konceptet kalder vi "Geogebra Tegn & Gæt". 

Lucas har lavet spillepladen, jeg har lavet et stort ark med begreber, og så spiller eleverne på hold af 2-3 elever mod hinanden. Altså 4-6 spillere pr. spilleplade. Det er klassiske Tegn & Gæt-regler.

Lucas' Paint masterpiece af en spilleplade :o) Tak for den!

Spilleregler


I skal bruge:


  • En spilleplade,
  • To brikker
  • Bunken med udklippede begreber (et begreb pr. "kort")
  • En computer eller lign. med Geogebra pr. gruppe
  • Et stopur (evt. mobil)


Der spille to hold mod hinanden. 2-3 elever pr. hold.


Holdene skiftes til at have tur. 


Én spiller fra det ene hold trækker og læser et begrebskort, som han derefter begynder at tegne i Geogebra. Han må ikke forklare, pege, mime eller lave fagter. Kun tegne i Geogebra.


Hans holdkammerat forsøger inden for tidsrammen (aftales på forhånd, ca. 60-100 sek. er passende) at gætte, hvad der tegnes. 

En oversigt med begreberne kan evt. ligge ved siden af (se billede til venstre), så det er lettere at gætte.


Gættes det af holdkammeraten må de rykke et felt frem. Gættes det ikke, må modstander holdet komme med ét gæt. Hvis dette skulle være rigtigt, må modstander holdet rykke to felter frem. 

Det kan altså betale sig, at se hvad modstanderholdet laver i deres tur!


Ekstra lir:

Brug gerne lidt tid inden spillet på at tegne flotte personlige, geometriske spilleplader. Der skal være ca. 20-30 felter, med et "start"-felt og et "mål"-felt. Ikke så kompliceret :o)


God fornøjelse - vi hyggede os i hvert fald med det.Til venstre ses mit første udkast til begreber til spillet. Det er næsten bedre, at man i klassen laver sin egen tabel med begreberne. Hav gerne i omegn af 60 begreber.


De rumgeometriske begreber kan evt. få sin egen "edition" og laves i 3D Grafik... eller på papir!!! Jeps...uhørt!